Jeugdlintje West Betuwe

Lees hier het verhaal van de vrijwilligershelden die eerder het jeugdlintje verdienden voor hun vrijwillige en bijzondere bijdrage aan de samenleving in West Betuwe. Kent u een vrijwilligersheld tussen de 6 en 18 jaar? Nomineer deze dan direct.

Nomineer


Uitgereikt in 2022

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
gemeente West Betuwe

Luca van Rumpt zet zich sinds 2019 in voor de zwerfafvalbrigade in Geldermalsen. Samen met zijn vader loopt hij meerdere keren per week een grote route rondom het centrum van Geldermalsen. Luca zet zich op jonge leeftijd in voor een schonere leefomgeving en dat is bijzonder.

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
gemeente West Betuwe

Rinske Dijkstra zet zich in voor de plaatselijk voetbalclub VV Tricht. Met veel plezier en grote inzet traint ze de jongere meisjes. Ze is assertief, kritisch en enorm enthousiast. Rinske heeft een voorbeeldfunctie en laat zien dat sporten voor jongeren belangrijk is. En ze doet dit allemaal naast haar school, al vijf jaar lang. 

 


Uitgereikt in 2021

 

Mare ontvangt jeugdlintje
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
gemeente West Betuwe

Mare van Diessen, 9 jaar, uit Meteren is sinds 2014 mantelzorger van haar vader die niet-aangeboren hersenletsel heeft. Ook doet ze veel voor haar oma die ernstige reuma heeft en in een rolstoel zit. Die feiten alleen al zijn een hele prestatie. Maar daar laat Mare het niet bij. Om leeftijdsgenootjes te informeren houdt ze op school spreekbeurten over hersentumoren en epilepsie. Extra bijzonder, want het zijn geen makkelijke onderwerpen voor kinderen van haar leeftijd. Bovendien zamelt Mare geld in voor de Stichting STOPHersentumoren.nl. Vanwege deze bijzondere inzet verdient zij een jeugdlintje.

Lucas ontvangt jeugdlintje
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
gemeente West Betuwe

Lucas Otte, 12 jaar, uit Beesd helpt sinds 2015 iedere zaterdagochtend bij molen De Vrijheid in Beesd. Hij helpt met op- en afzeilen, geeft rondleidingen en verricht tal van klusjes. Met zijn fantastische inzet en enthousiasme maakt hij anderen deelgenoot van zijn passie. Hij hoopt zelf ook molenaar te worden. Zo houdt hij een stukje cultureel erfgoed van West Betuwe in stand. En dat op zo’n jonge leeftijd!

Gerardus ontvangt jeugdlintje
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
gemeente West Betuwe

Gerardus van der Meijden, 17 jaar, uit Herwijnen zet zich sinds 2019 in voor de jeugd in West Betuwe. Zo is hij betrokken bij de organisatie van evenementen en projecten. Bijvoorbeeld bij de jeugdactiviteiten van Connect2Jeugd in Herwijnen, het Honk op Wielen en hij is lid van de Jongerenadviesraad. Hij motiveert, komt met initiatieven en gaat door het vuur voor zijn leeftijdsgenoten. Een echte kartrekker voor jongeren in West Betuwe!

Eden ontvangt jeugdlintje
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
gemeente West Betuwe

Eden Jill van Toorn, 17 jaar, uit Meteren zet zich sinds 2017 iedere week in voor drie monumentale molens in West Betuwe. Namelijk de molens in Beesd, Deil en Buren. Ze bedient de molens, staat in de molenwinkel,  geeft rondleidingen en presentaties aan leeftijdsgenoten. Met haar enthousiasme zorgt ze ervoor dat de molens een prominente plek binnen onze samenleving behouden. Bovendien combineert ze deze activiteiten met een opleiding tot molenaar. Een echte ambassadeur voor het ambacht molenaar!

Jeroen ontvangt jeugdlintje
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
gemeente West Betuwe

Jeroen Middelkoop, 17 jaar, uit Geldermalsen zet zich sinds 2017 wekelijks vrijwillig in voor voetbalvereniging Tricht. Hij is leider en trainer van kinderen onder 9 jaar. Voor veel verenigingen is het steeds lastiger om voldoende vrijwilligers te krijgen. Het is bijzonder dat Jeroen al vanaf zijn veertiende wekelijks klaar staat voor zijn club. Hiermee is hij een inspirerend voorbeeld voor leeftijdsgenoten.