Jeugdlintje West Betuwe

Veel West Betuwse jongeren dragen op een positieve manier bij aan de leefbaarheid binnen de kernen. Dit blijft nog vaak onderbelicht. Met een tastbare waardering wil de gemeente de betrokkenheid van jongeren onderstrepen. Want wij zijn trots op jongeren die zich op een bijzondere manier inzetten voor de samenleving. De Jongerenadviesraad heeft hierover meegedacht. Dit heeft geleid tot het jeugdlintje West Betuwe.

De uitreiking

Jaarlijks reiken we het jeugdlintje uit. Dit jaar doen we dat op vrijdag 20 november tijdens de Dag van de Rechten van het Kind. Dan reikt wethouder Rutger van Stappershoef het eerste jeugdlintje uit.

Wie komen in aanmerking?

  • Jongeren tussen de 6 en 18 jaar die in de gemeente West Betuwe wonen
  • Jongerengroepen, bijvoorbeeld een schoolklas of team uit de gemeente West Betuwe

Waaraan moet een genomineerde voldoen?

  • Hij of zij heeft/hebben zich op vrijwillige basis ingezet voor een bepaalde doelgroep of activiteit binnen de gemeente West Betuwe.
  • Hij of zij heeft/hebben een bijzondere prestatie verricht die een grote toegevoegde waarde heeft voor de leefbaarheid in de samenleving.

Nomineer een jongere

Een nominatie moet door minimaal twee personen worden ingediend. Hiervan mag er maar één persoon een familielid zijn van de genomineerde. 

De deadline is inmiddels verstreken. Het is niet meer mogelijk om iemand te nomineren.