Wethouder Govert van Bezooijen en kinderen van Binnenste Buiten vieren de voortgang van het nieuwe Integraal Kindcentrum Binnenste Buiten in Tricht

Integraal Kindcentrum in Tricht krijgt vorm

19 januari 2024
Dorpen en stadjes

Donderdag 18 januari bereikte het Integraal Kindcentrum Binnenste Buiten in Tricht het hoogste punt. Wethouder Onderwijs Govert van Bezooijen vierde met de leerlingen dit feestelijke moment en bedankte de bouwers. Zij werken flink door om het nieuwe duurzame kindcentrum klaar te hebben voor het nieuwe schooljaar 2024/2025.

We werken onverminderd hard aan de verduurzaming van alle basisscholen in West Betuwe. Dat is ook nodig, legt Van Bezooijen uit. “Een aangenaam binnenklimaat en goede ventilatie komt de kwaliteit van het onderwijs ten goede. Daarom zorgen we ervoor dat alle scholen voldoen aan de zogeheten frisse-scholen classificatie. En door scholen te verduurzamen, te renoveren of nieuw te bouwen, kunnen kinderen in West Betuwe de komende 30 jaar leren in een prettige hedendaagse leeromgeving.”

Tijdcapsule

Bij het ontwerp van het gebouw hielden we rekening met het klimaat, eigen energieopwekking en herbruikbaarheid van materialen. De gevel en de constructie zijn van hout en daarom heeft het nieuwe Integraal Kindcentrum een lage CO2-voetafdruk. Ook krijgt het gebouw een groen dak voor waterbuffering en een schoolplein met veel groen. Onder het gebouw ligt nog iets speciaals. De kinderen van binnenste Buiten begroeven daar eerder een tijdcapsule met tekeningen.

Het Integraal Huisvestingsplan

In West Betuwe worden alle 33 basisscholen gerenoveerd of nieuw gebouwd. Dit staat stap voor stap omschreven in het Integraal Huisvestingsplan. Het uitgangspunt is duurzame gebouwen met een goed binnenklimaat. Inmiddels verduurzaamden we 13 scholen. In 2021 leverden we het Kindcentrum De Plantage in Meteren op en eind vorig jaar een nieuwe Brede School in Spijk. In april dit jaar starten de werkzaamheden voor de Brede School in Beesd. In mei starten de werkzaamheden voor het nieuwe Integraal Kindcentrum in Geldermalsen.