Informatieavond gastvrijewaaldijk en dijkversterking

24 jan 2022
Om Nederland te blijven beschermen tegen hoogwater en overstromingen, worden de komende jaren honderden kilometers dijk langs rivier de Waal versterkt. In de gemeente West Betuwe zijn twee dijkversterkingsprojecten in voorbereiding. Een voor het dijklint tussen Gorinchem-Waardenburg (GoWa) en een voor Tiel-Waardenburg (TiWa). Waterschap Rivierenland werkt hiervoor nauw samen met de gemeente. Deze projecten bieden zogenaamde ‘meekoppelkansen’. Kansen die de dijk mooier, toegankelijker en veiliger maken. De afgelopen jaren hebben inwoners van de dorpen langs de dijk veel ideeën ingebracht om de dijk verkeersveiliger te maken. Deze zijn meegenomen in de uitwerkingsplannen van de dijkversterkingsprojecten. De tekeningen zijn nu gereed. Deze laten zien hoe de inrichting van de weg op de dijk er straks uit komt te zien.

Tekeningen openbaar en informatieavonden

Bij dit plan betrekken we graag onze inwoners. Dit doen we op twee manieren:

  1. Tekeningen openbaar
    Vanaf maandag 24 januari 17.00 uur zijn de tekeningen digitaal beschikbaar via www.westbetuwe.nl/waaldijk. Ook liggen de tekeningen dan ter inzage op het gemeentehuis in Geldermalsen, Van Dam Isseltweg 4.
  2. Informatieavonden; toelichting op tekeningen
    Tijdens twee online bijeenkomsten lichten we de tekeningen met daarop de geplande inrichting van de Waaldijk toe. Dit doen we per dorp. We maken onderscheid tussen het plangebied van dijkversterkingsproject Tiel-Waardenburg (TiWa) en van Gorinchem-Waardenburg (GoWa). U hoeft dus maar één informatieavond te volgen.

Door de coronamaatregelen houden we deze bijeenkomsten digitaal. Aanmelden kan via: https://www.westbetuwe.nl/aanmelding-informatieavond-presentatie-tekenin...

Dat doen we via een ‘livestream’ op:

  • Dinsdag 25 januari, 19.45 tot 21.45 uur. Presentatie TiWa. Voor inwoners dorpen Ophemert (inclusief Zennewijnen), Varik, Heesselt, Opijnen, Neerijnen en Waardenburg*
  • Donderdag 27 januari 19.30 tot 21.30 uur. Presentatie GoWa. Voor inwoners dorpen Vuren, Herwijnen (inclusief Boveneind), Hellouw, Haaften, Tuil en Waardenburg*

*We houden de plangrens aan van de dijkversterkingsprojecten. Dit betekent dat de rijksweg A2 als grens wordt gehanteerd. Inwoners van Waardenburg kiezen dus afhankelijk van hun adres de juiste avond.

Kunt u niet bij de informatieavond zijn?

Van vrijdag 28 januari tot en met maandag 7 februari verschijnt er een link op deze pagina. Hiermee kijkt u de inwonersavonden terug. Is dit voor u niet mogelijk? Neemt u dan gerust contact op met Noortje Breij, projectleider Dijkverversterking van de gemeente. Zij is bereikbaar via emailadres Noortje.Breij@WestBetuwe.nl of via telefoonnummer 0345-728 892. Zij helpt u graag.

Geef uw reactie

We zijn benieuwd wat u van de plannen op de tekeningen vindt. Wilt u dit met ons delen? Dit kunt u doen door een mail te sturen met uw vragen en / of opmerkingen naar: gastvrijewaaldijk@westbetuwe.nl. Wilt u dit liever telefonisch doorgeven? Dat kan ook, via telefoonnummer 0345-728 892. Let op, doe dit uiterlijk maandag 7 februari. Daarna verzamelen we alle vragen en opmerkingen. Deze leggen we vervolgens voor aan het gemeentebestuur van West Betuwe.  

Heeft u nog vragen?

Heeft u in de tussentijd vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Noortje Breij, projectleider Dijkverversterking van de gemeente. Zij is bereikbaar via emailadres Noortje.Breij@WestBetuwe.nl of via telefoonnummer 0345-728 892.

Wij zien u graag tijdens de informatieavond en zijn benieuwd naar uw reactie!