Horecaondernemer gevonden voor Lingepark

Door de nieuwe inrichting van het Lingepark, de Heemtuin en het jachthavengebied ontstaat een levendige plek aan de Linge. De gemeente zocht een ambitieuze ondernemer die op deze plek een horecagelegenheid wil bouwen en exploiteren. Lokale ondernemer Christian van de Veerdonk is de winnaar. Hij mag zijn plannen verder uitwerken.

De gemeente West Betuwe richt het Lingepark, de Heemtuin en het jachthavengebied in Geldermalsen opnieuw in. Dat zorgt voor verbinding tussen het centrum en de Linge. Door de nieuwe inrichting ontstaat een levendige plek aan de oever van de rivier. Ook komt er op deze plaats ruimte voor horeca. De gemeente zocht een ambitieuze ondernemer die op deze plek een horecagelegenheid wil bouwen en exploiteren. Een unieke kans op een bijzonder locatie.

Diverse geïntresseerden schreven zich in. Er bleven drie kanshebbers over, allemaal lokale ondernemers. Zij presenteerden hun plannen aan een selectiecommissie. Die commissie bestond uit ambtenaren, een stedenbouwkundige van het bureau Ruimtelijke Denkers en een financieel- en horecaspecialist van Expertisecentrum Horeca. Zij keken naar allerlei criteria, zoals openstelling, duurzaamheid en exploitatie. Maar ook of het project past bij de plek en de omgeving. Het plan 'Lokaal bij Chris' scoorde het beste op die criteria. 

Lingeoever horecaondernemer gezocht
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Gemeente West Betuwe

 

Diverse geïnteresseerden schreven zich in voor dit project. De winnaar is lokale ondernemer: Christian van de Veerdonk met zijn plan onder de voorlopige werknaam “Lokaal bij Chris”. Hieronder ziet u de eerste visualisatie van de plannen. Samen met de gemeente gaat deze ondernemer de plannen verder uitwerken en realiseren.

Visualisatie Lokaal bij Chris
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
MxM architecture + design

Wat houden de plannen in?

De nieuw horecagelenheid heeft een bijzondere uitstraling. Het wordt een plek waar iedereen welkom is en zich thuis voelt. Laagdrempelig van opzet in een ongedwongen sfeer. Het pand past bij de omgeving. Door het gebruik van veel glas is het ontwerp open en licht. Ook de rivier de Linge komt visueel terug op en in het pand. Er wordt veel hout en andere natuurlijke materialen gebruikt. Het ontwerp is gemaakt in nauwe samenwerking met de architecten van MxM architecture + design uit Beesd.