Het project gemeentehuis in Geldermalsen

Het huidige gemeentehuis in Geldermalsen wordt verbouwd. Het is straks een duurzaam en energieneutraal gebouw. In de loop van 2022 moet het project klaar zijn.

De gemeente wil het bestaande pand grondig en duurzaam verbouwen. Daarbij maken we gebruik van bestaande faciliteiten. Er komt een nieuwe ontvangstruimte met functies voor inwoners, ondernemers, medewerkers en de gemeenteraad. Het ontmoetingshart hiervan wordt gevormd door de bestaande patio te overkappen in het midden van het gebouw. In de loop van 2022 openen de deuren van het pand voor publiek. De gemeenteraad ging op 17 december 2020 unaniem akkoord met de plannen en het budget van 12,8 miljoen euro. 

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
cepezed

Architect: cepezed

Voor de verbouwing van het gemeentehuis selecteerden we het Delftse architectenbureau cepezed. Hiervoor volgden we een Europese aanbestedingsprocedure. Een deskundige commissie beoordeelde de schetsontwerpen van vier architecten volgens een vastgestelde selectieprocedure. Daarbij vroegen ze inbreng van inwoners, ondernemers, medewerkers, raad en Ongehinderd. Samen met de architect werken we de plannen verder uit. Op deze pagina lees je daar meer over

Aannemer nog uitkiezen

De verbouwing is een grote klus. Daarvoor is een goede aannemer nodig. De aannemer voor het project is nog niet bekend. We zijn bezig met de Europese aanbesteding. Diverse aannemers schreven zich in voor het project. Op dit moment wordt de selectieprocedure doorlopen. We verwachting binnenkort een partij uit te kiezen. De organisatie gaat de klus voor ons uitvoeren.