Hellouw, Tour de Waal

Activiteit

Terugkerende herdenking Tour de Waal op zondag 5 mei 2019 door de stichting BOL. Deze stichting vroeg de Oranjevereniging  om medewerking bij de herdenking op 5 mei.

Wie

Oranjevereniging Juliana

Waarvoor

De Oranjevereniging schaft van het bedrag uit het leefbaarheidsbudget een partytent en veiligheidshesjes aan. Het toegekende budget is 286,20 euro.

Bea Kramer, gebiedsmakelaar: “De Oranjevereniging regelde tijdens de herdenking op 5 mei het koffiepunt aan de Waalbandijk vlakbij het tijdelijke pontje tussen Hellouw en Zuilichem. Verder inde ze het veergeld op het pontje. De Oranjevereniging  zet de aangeschafte materialen de komende jaren weer in voor Tour de Waal maar ook voor andere activiteiten van de Oranjevereniging. Daarnaast stelt de Oranjevereniging de materialen beschikbaar aan andere verenigingen in Hellouw. Ik was aanwezig tijdens de dropping van de broodjes, de vaart van het pontje en het voorbijkomen van de colonne van oude legervoertuigen. En zag hoe in Hellouw de herdenking werd beleefd.  Dit is een voorbeeld van een mooie samenwerking en verbinding van lokale partijen waaronder de Oranjevereniging om de vrijheid van Nederland jaarlijks te herdenken. Er heerste een goede sfeer, waar jong en oud uit het dorp samen kwamen.”