Harry de Bont

Babs Harry de Bont

Uit: Zaltbommel

"Mijn naam is Harry de Bont. Ik ben al heel wat jaren getrouwd en heb drie volwassen kinderen. Wat ik van mijn eigen huwelijksceremonie kan herinneren is dat de trouwambtenaar een heel algemeen verhaal hield met veel clichés. En toen vrienden van me een aantal jaren geleden vroegen of ik ze wilde trouwen, wist ik een ding zeker: geen standaard cliché-verhaal!

Dat vind ik nog steeds. Dus ga ik graag met jullie in gesprek, stel je veel vragen om jullie huwelijks- of partnerschapsceremonie persoonlijk te maken. Humor heeft daarin, wat mij betreft, een belangrijke rol.

Beginnen met een makkelijke vraag: Hoe hebben jullie elkaar ontmoet? Dan een vraag die nog wel eens lastig wordt gevonden: Waarom gaan jullie met elkaar trouwen? Of een van de moeilijkste: Waarom hou je van hem? Waarom hou je van haar? De antwoorden op deze vragen vormen jullie verhaal. Net als 'hoe ging het huwelijksaanzoek'? Dit verhaal mag op jullie dag best worden verteld. Dat geeft aan hoe jullie met elkaar zijn verbonden en waarom je dat officieel wilt bevestigen. Wie kan dat verhaal op zo'n moment goed vertellen? Als je dit aanspreekt, bel me dan gerust op om een afspraak te maken. Ik zou het een eer vinden om, namens de gemeente West Betuwe een bijdrage te leveren aan jullie trouwdag!"