Gezinsloket van start

9 mrt 2022
Inwoners met vragen over opvoeden en opgroeien kunnen sinds 8 maart 2022 terecht op het Gezinsloket West Betuwe. Dit is een digitaal platform dat antwoord geeft op veelgestelde vragen over bijvoorbeeld de (peuter)puberteit, scheiding van ouders, mediagebruik en gezondheid. Het Gezinsloket biedt ouders handvatten om de opvoeding zo goed mogelijk vorm te geven. Ook is er een overzicht te vinden van laagdrempelige ondersteuning, voor wanneer er toch iets extra’s nodig is. 

Inspiratie

Naast informatie biedt het platform ook inspiratie aan ouders en kinderen. Zo is er een uitgebreide actuele agenda met verschillende lokale activiteiten voor kinderen en ouders. Ook lezen bezoekers hier nieuws rond opvoeding, blogs van lokale organisaties en tips voor leuke uitjes in de buurt.

Het Gezinsloket

Het Gezinsloket is een initiatief van de gemeente West Betuwe. Daarnaast zijn verschillende organisaties betrokken en verbonden aan het digitale platform. Ze spelen een belangrijke rol in het aanleveren van nieuwsonderwerpen en agenda-activiteiten. Ook inwoners kunnen agenda-activiteiten aanmelden. Welzijn West Betuwe beheert het Gezinsloket.

Geef nieuws en activiteiten door

Inwoners en professionals die een activiteit voor kinderen of ouders organiseren, kunnen hun activiteit aanmelden. Het Gezinsloket wil zo het aanbod dicht bij de inwoners brengen. En de organisatie krijgt op deze manier publiciteit. Aanmelden kan via de website of via een bericht aan gezinsloket@westbetuwe.nl.

Neem een kijkje op op het Gezinsloket

www.gezinsloketwestbetuwe.nl.