Microwoning

Gebruik uw grond voor nieuwe woonruimte met een microwoning

12 oktober 2023
Dorpen en stadjes

De vraag naar woonruimte is groot in ons land. Ook in onze gemeente. Daarom maken we de realisatie van microwoningen mogelijk.

De vraag naar woonruimte is groot in ons land. Ook in onze gemeente. Daarom maken we de  realisatie van microwoningen mogelijk. De hulp van inwoners met voldoende ruimte in de tuin of op het perceel is hierbij nodig. Vanaf nu kunt u onder voorwaarden een deel van uw grond omzetten in ruimte voor een microwoning. 

Wethouder Jacoline Hartman: “Sinds we dit een paar weken geleden bekend maakten hebben ruim tien inwoners laten weten belangstelling te hebben voor het plaatsen van een microwoning in hun tuin of perceel. Heeft u ook interesse? Neem contact met ons op. U helpt er mensen mee die op zoek zijn naar woonruimte. En u krijgt zelf inkomsten uit verhuur.”

Voor kleinere huishoudens

Microwoningen zijn zelfstandige woningen voor kleinere huishoudens, zoals jongeren die op zichzelf willen gaan wonen. Het zijn prefab studio’s van 22 of 30m² met één bouwlaag. Ze worden geplaatst in de tuin of op een stuk grond van een particuliere eigenaar. De microwoning krijgt een eigen adres. Voor een microwoning is een omgevingsvergunning nodig en de woning mag maximaal vijftien jaar blijven staan.

Meer informatie

Op www.westbetuwe.nl/microwoningenexterne-link-icoon staan de uitgangspunten voor het plaatsen van een microwoning en contactgegevens voor meer informatie.

bron foto: microwoning.com