Feestelijke start bouw Brede School Cingelplein in Beesd

Feestelijke start bouw Brede School Cingelplein in Beesd

01 juli 2024
Dorpen en stadjes

De bouw van Brede School Cingelplein in Beesd is op 1 juli feestelijk gestart. In het voorjaar van 2025 kan het gebouw in gebruik worden genomen. Dit nieuwe gebouw wordt volledig biobased en natuur inclusief gebouwd. Wethouder Piet Jan den Dikken is trots op dit maatschappelijke hart van Beesd. “Het Cingelplein wordt een nog fijnere en toegankelijkere plek waar jong en oud samenkomen.”

Ook de toekomstige gebruikers verheugen zich op dit toekomstbestendige gebouw. “Terwijl we nu proefsamenwonen in de St. Antonius, kijken we enorm uit naar het samen onder één dak gaan in de nieuwe Brede School”, laten André Eichelsheim (Christelijk Basisonderwijs Lingelaar) en Mark Verheijden (Basisschool St. Antonius) weten. De Brede School huisvest straks ook de Bibliotheek Rivierenland en Kinderdagopvang Kaka. 

Lage CO2-voetafdruk

Bij het ontwerp van het gebouw heeft de gemeente rekening gehouden met het klimaat, eigen energieopwekking en herbruikbaarheid van materialen. De Brede School wordt fysiek verbonden met het multifunctioneel centrum Het Klokhuis en de sporthal. Op het terrein waar de beide scholen nu tijdelijk gehuisvest zijn, komen woningen voor jong en oud.