Een Canon voor West Betuwe Helpt u de werkgroep mee?

27 jul 2021
De historische verenigingen uit onze gemeente werken aan een Canon van West Betuwe. Deze canon bestaat uit ongeveer 50 verhalen over de geschiedenis en cultuur van West Betuwe. Dit gebeurt aan de hand van afbeeldingen en foto’s. Helpt u de werkgroep mee?

Geschiedenis en cultuur
Deze werkgroep is op initiatief van de gemeente gestart, als onderdeel van de uitvoeringsagenda Cultuur en Kunst. De werkgroep wil 50 verhalen met afbeeldingen en/of foto’s van bijzondere gebeurtenissen en onderwerpen verzamelen. Deze geven samen een beeld van de geschiedenis en cultuur van West Betuwe.

Alle 26 kernen
Een belangrijk uitgangspunt voor de werkgroep is om uit alle dorpen en stadjes verhalen in de canon op te nemen. Zij zoeken dan ook naar mensen uit alle 26 kernen die willen bijdragen aan de West Betuwse canon. Dat kan door onderwerpen, verhalen, foto’s en andere afbeeldingen aan te dragen. Of door het meeschrijven aan een of meerdere verhalen.

Deel uw kennis
Weet u dus veel over de verre en/of nabije geschiedenis van uw woonplaats? En wilt u die kennis delen of op papier zetten? Laat het de werkgroep weten via info@canonwestbetuwe.nl. Zij nemen dan contact met u op.

Wilt u meer weten over canons? Kijk dan eens op www.canonvannederland.nl.