Woningen opgeleverd Herwijnen

Duurzame woningen in Herwijnen-Oost opgeleverd

05 juli 2024
Dorpen en stadjes

Negen maanden na de start van de bouw zijn de eerste van de 26 energiezuinige en duurzame woningen in de nieuwbouwwijk Herwijnen-Oost opgeleverd. De woningen staan model voor duurzaamheid, klimaatadaptatie en natuurinclusiviteit. Alle woningen zijn Nul Op de Meter.

Wethouder Jacoline Hartman: “Bij de gunning van de opdracht hadden wij extra aandacht gevraagd voor milieu en klimaat. PUYCK Ontwikkeling had hier, samen met Archifit en Van der Heijden bouwbedrijf uit Schaijk het juiste antwoord op. Klimaatadaptieve maatregelen, zoals extra voorzieningen voor waterberging en hergebruik van water, zijn standaard toegepast. Ook natuurinclusieve maatregelen, zoals groene daken en voorzieningen voor vogels, vleermuizen en insecten, zijn onderdeel van het project. Gecombineerd met de aantrekkelijke prijs- en woningcategorieën en de korte bouwtijd is dit een project om trots op te zijn.“ 

Herbert van der Heijden van PUYCK Ontwikkeling: “Wat een puik woningbouwplan is het geworden. Woon- werk- en leefgeluk creëren is onze ambitie. Met dit plan hebben we toekomstbestendige woningen gerealiseerd vanuit mensgerichte gedachte. Als we naar de bevindingen van de toekomstige bewoners luisteren, dan is dat gelukt”.

Mensen worden gelukkiger van een levendige en kleurrijke natuur om zich heen. Natuurinclusieve maatregelen en de verantwoordelijkheid hiervoor houden niet op bij de ontwikkeling en bouw. Daarom krijgen de nieuwe bewoners een insectenhotel of vogelhuisje van de ontwikkelaar.