Logo gemeenteraad

De gemeenteraad op 17 april op bezoek in Buurmalsen en Enspijk

10 april 2024
College

Op woensdag 17 april is de gemeenteraad op bezoek in Buurmalsen en Enspijk. Wilt u in gesprek met de raadsleden? Alle inwoners van deze kernen zijn welkom!

Door regelmatig op bezoek te gaan in de kernen willen de raadsleden het makkelijk maken voor inwoners om met hen in gesprek te komen. Tijdens deze bijeenkomsten ontstaan open gesprekken over onderwerpen die leven in de kernen. Zo weet de gemeenteraad wat er speelt bij de inwoners en hoe zij over bepaalde situaties denken.

Praat mee

Praat mee en leg uw zorgen en ideeën voor uw kern bij de raad neer:

  • 20.00 uur in Ons Eigen Gebouw in Buurmalsen (Groenweg 23)
  • 20.00 uur in La Place in Enspijk (Panweg 3)

Alle inwoners van Buurmalsen en Enspijk zijn van harte welkom om mee te praten. Aanmelden is niet nodig.

Gesprekken

Tijdens elke bijeenkomst gaan groepjes inwoners en raadsleden met elkaar in gesprek. In een aantal rondes praten ze over verschillende onderwerpen. De kernen en de raadsleden kiezen zelf waar ze het met elkaar over willen hebben. Het zijn onderwerpen die nu spelen binnen de kernen.

Het doel van de avond is informatie delen en ophalen. De raadsleden nemen deze informatie vervolgens mee in hun besluit over het onderwerp, zodra dit op de agenda staat. Over sommige van de onderwerpen neemt de raad al snel een besluit. Bij andere onderwerpen kan dat wat langer duren. Maar voor alle onderwerpen geldt dat de raad graag uw mening wil horen!

Onderwerpen op de agenda

In Buurmalsen gaan de gesprekken over:

  1. Verkeersveiligheid
  2. Woningbouw
  3. Verenigingsleven
  4. Waar is Buurmalsen trots op?

In Enspijk gaan de gesprekken over:

  1. Carpoolplaats
  2. Verkeersveiligheid
  3. Leefbaarheid
  4. Lichtvervuiling