Burgerpeiling

01 mei 2023
Dienstverlening

In de week van 1 mei 2023 ontvingen 2.700 inwoners in de gemeente West Betuwe een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen over de gemeente.

Met deze zogeheten Burgerpeiling onderzoekt de gemeente wat inwoners van de dienstverlening en het beleid van de gemeente West Betuwe vinden. Met de resultaten kan de woonomgeving en dienstverlening van de gemeente verder verbeterd worden. Naar verwachting worden de resultaten van dit onderzoek in oktober via Het Kontakt en op de website van de gemeente met de inwoners van de gemeente gedeeld.

Burgerpeiling

Wat wordt er onderzocht?

2.700 willekeurig gekozen inwoners tussen de 18 en 85 jaar in de gemeente West Betuwe ontvangen een uitnodiging om mee te doen aan het onderzoek over de gemeentelijke dienstverlening, de relatie tussen inwoners en gemeente, de woon- en leefomgeving en welzijn en zorg in de gemeente. Onafhankelijk onderzoeksbureau BMC ondersteunt gemeente West Betuwe met het opzetten en uitvoeren van de Burgerpeiling.

Hoe gaat het in zijn werk?

De 2.700 inwoners ontvangen in de week van 1 mei 2023 een envelop met daarin een schriftelijke vragenlijst en een antwoordenvelop. Ook is in deze brief een instructie voor het digitaal invullen van de vragenlijst opgenomen. De inwoners maken zelf de keuze om de vragenlijst digitaal of handmatig in te vullen. Inwoners kunnen meedoen tot en met 26 mei 2023. Goed om te weten: alle gegevens worden anoniem verwerkt en vertrouwelijk behandeld.

Bent u uitgenodigd? Doe mee!

Bent u 1 van de 2.700 inwoners die een uitnodiging ontving, dan vragen wij u om de vragenlijst in te vullen. Uw mening helpt ons u beter te betrekken bij het maken van gemeentelijke plannen, onze dienstverlening te verbeteren en uw buurt aantrekkelijker te maken.

Bent u niet uitgenodigd?

De uitvoering van de burgerpeiling is gebonden aan strenge regels, opgesteld door de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten). Om een goede afspiegeling van alle inwoners van West Betuwe te waarborgen, is het niet mogelijk om deel te nemen aan de burgerpeiling wanneer u geen uitnodiging heeft ontvangen.

Wilt u graag de gemeente helpen door uw mening over verschillende onderwerpen te geven? Dan kunt u uw e-mailadres doorgevenexterne-link-icoon. De gemeente neemt dan met u contact op wanneer zij een vraag aan inwoners voor willen leggen.

Rapport

Het rapport Burgerpeiling 2023 kunt u aanvragen door een mail te sturen naar gemeente@westbetuwe.nl.

U ontvangt het rapport dan digitaal in uw mailbox van ons.