Brandweerauto en slang

Brand in een loods bij een argrarisch bedrijf in Meteren

11 juli 2023
Dorpen en stadjes

In Meteren is maandag 10 juli een loods bij een agrarisch bedrijf getroffen door een grote brand. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen bij mens en dier.

Splinters van zonnepanelen

Op het dak van de loods lagen zonnepanelen. Door de hitte zijn enkele panelen gebarsten en zijn kunststof splinters of delen in de omgeving van de loods terecht gekomen. De verzekeraar heeft een inventarisatiebureau in de hand genomen om het gebied in kaart te brengen waar deeltjes zijn neergekomen. Dit bureau komt dinsdag einde dag met een gearceerd gebied.

  • veehouders in de directe omgeving: Kijk goed of er zonnepaneel deeltjes in weilanden zijn terechtgekomen. Indien dat het geval is, is het beter vee binnen te houden totdat de weilanden opgeruimd zijn.
  • omwonenden in Meteren: Tref je roetdeeltjes en kunststofsplinters van de zonnepanelen aan in de omgeving? Dan kan je deze voorzichtig opvegen en weggooien bij het restafval. Was daarna je handen.

Burgemeester ter plaatse

Burgemeester Servaas Stoop: “Maandagavond zag ik de ravage na de brand bij de boerderijwinkel aan de Rijksstraatweg in Meteren. Ik ben onder de indruk van de veerkracht van de eigenaren, die ik veel sterkte wens. Complimenten voor alle hulpdiensten en brandweermensen van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Door jullie is erger voorkomen! Ook waardering voor alle helpende handen uit de omgeving."