Bouw Kindcentrum De Plantage nu echt van start!

3 jul 2020
Start bouw Kindcentrum De Plantage
De aanbesteding voor de bouw van een Kindcentrum in nieuwbouwwijk ‘De Plantage’ Meteren is gelukt. Deze zomer start aannemersbedrijf P. van Leeuwen uit Meerkerk met het werk. Het nieuwe gebouw vervangt de tijdelijke huisvesting. In het toekomstige centrum komen het openbaar basisonderwijs, een peuteropvang en een buitenschoolse opvang. Ook is er voor ouders en kinderen een centrale plaats om elkaar te ontmoeten.

Er is al een langere tijd sprake van een Kindcentrum in de wijk ‘De Plantage’. Al vanaf het moment dat de eerste plannen voor de woonwijk op de tekentafel lagen. Sindsdien is er veel gerekend, getekend en overlegd met allerlei betrokken partijen. Ook de directe woonomgeving is betrokken. Met regelmaat luidde de vraag: ‘Wanneer gaat de bouw beginnen?’. Daar is nu een antwoord op. Deze zomer gaat de schop in de grond.

Bouwbord

De bouw van het Kindcentrum liet door omstandigheden op zich wachten. Dat kwam mede doordat een eerder aanbestedingstraject niet succesvol afgerond kon worden. Maar het is nu toch zover. De schoolkinderen, leerkrachten, ouders én het gemeentebestuur keken naar dit moment uit. De bouw kan beginnen! Om dat op een feestelijke manier te illustreren heeft wethouder Govert van Bezooijen het bouwbord onthuld op donderdag 2 juli. Dit onder het toeziend oog van de enthousiaste kinderen.

Planning

Wanneer de bouw voorspoedig verloopt, is de oplevering van het Kindcentrum voor de start van het schooljaar 2021/2022. Het gebouw komt op het terrein gelegen in de hoek van de Kuyckshof en Schoolhof. Achter de locatie waar nu de tijdelijke schoolvoorziening is. Officieel krijgt het gebouw als adres Kuyckshof 2.