Beweeg meer eet gezond

Voor kinderen is het belangrijk om fit te zijn en gezond te blijven. Dat kan door veel te bewegen en gezond te eten. Het project ‘Beweeg meer, eet gezond’ zet zich in om kinderen tot 12 jaar én hun ouders bewust te maken van een gezonde leefstijl.

Het project ‘Beweeg meer, eet gezond’

Dit is een samenwerking tussen GGD Gelderland-Zuid, Welzijn West Betuwe, Santé Partners, lokale diëtisten, fysiotherapeuten, praktijkondersteuners, huisartsen en de gemeente West Betuwe. Het project past naadloos bij de JOGG-aanpak waarin gemeentebreed wordt samengewerkt aan een gezonde omgeving voor inwoners.

Week Voor De Gezonde Jeugd

In de Week Voor De Gezonde Jeugd (7 tot en met 11 juni 2021) organiseert Beweeg meer, eet gezond samen met een aantal organisaties in West Betuwe verschillende activiteiten. U leest hieronder een overzicht van de activiteiten. Sommigen zijn openbaar, anderen worden besloten georganiseerd. Maar allemaal met hetzelfde doel: kinderen én hun ouders bewust maken van het belang van een gezonde leefstijl.

Activiteiten in de Week Voor De Gezonde Jeugd
 

Wandelbingo
Datum: Dinsdag 8 juni
Locatie: Herwijnen
Tijd: 15.30 uur
Afstand: 4 kilometer
Startpunt: Startpunt is basisschool De Schatkist in Herwijnen
Aanmelden:  www.welzijnwestbetuwe.nl/wandelbingo 

Een wandeltocht van 4 km voor het hele gezin. Spot de voorwerpen op de bingokaart. Tijdens de tocht ontvang je een gezonde snack. En heb je de tocht volbracht? Dan wacht er een leuke verrassing.


Online voorlichting ‘Gezond eten met peuters; hoe dan?’ 

-AFGELAST-

Datum: Woensdagavond 9 juni
Tijd: 20.00 uur

Jeugdverpleegkundige Arina Buteijn en Diëtiste Alice Tekelenburg vertellen je hoe je kunt omgaan met de lust-ik-niet-fase.


Springtouwchallenge
Datum: Vanaf maandag 7 juni
Locatie: Basisscholen in West Betuwe

Basisscholen ontvangen in de week van 7 juni een springtouw, bidons èn een kist met appels voor ieder kind. Iedere school wordt uitgedaagd om zoveel mogelijk kinderen tegelijkertijd tien sprongen te laten maken. De school die er in slaagt om dit met de meeste kinderen te doen, wint een coole actieve pauze.


Kinderbootcamp – Train de trainer
Datum: Dinsdag 8 juni
Locatie: Chapeau Kinderopvang

Een kinderbootcamp geven kun je leren. Onder dat motto organiseert Chapeau kinderwerken onder leiding van FIT Lokaal een train-de-trainer workshop voor medewerkers. Zo kunnen medewerkers de jongste kinderen zelf een bootcamp les geven. En ook van de Week Voor De Gezonde Jeugd kinderen motiveren om te bewegen.


Kinderdansles
Datum: Dinsdag 8 juni (besloten bij Chapeau) en woensdagmiddag 9 juni
Locatie: Healthclub45, Meteren

Dansen met kinderen geeft plezier! Chapeau kinderwerken organiseert op één van haar locaties voor de aanwezige kinderen een kinderdansles onder leiding van Tessa van Dam. Op woensdagmiddag 9 juni geeft ze een workshop voor kinderen bij Healtclub45 te Meteren.


Meer informatie

Heb je vragen over bewegen en gezond eten voor kinderen tot 12 jaar? Neem contact op met projectleider Maaike Geertzen, gezondheidsmakelaar GGD Gelderland-Zuid via mgeertzen@ggdgelderlandzuid.nl. Of met Stef Ranshuijsen, buurtsportcoach Welzijn West Betuwe via sranshuijsen@welzijnwestbetuwe.nl.