Alle kramen weer op weekmarkt in Geldermalsen

13 mei 2020
Weekmarkt Geldermalsen
De weekmarkt in Geldermalsen is door de corona-maatregelen anders dan anders. Eerder ging de markt door in afgeslankte vorm. Er waren toen alleen food kramen. De afgelopen twee weken was ook ruimte voor een aantal non-food kramen. Naar aanleiding van deze proef heeft de gemeente West Betuwe een plan gemaakt voor de lange termijn. Daardoor is er weer ruimte voor alle marktkooplieden.

Het nieuwe plan zorgt voor een ruimere opstelling van de kramen. Alle ondernemers kunnen weer op de markt staan. Het gaat dan wel om marktkooplieden die op het moment in het bezit zijn van een vergunning. De meeste kramen staan op de gebruikelijke plaats. Een aantal verplaatst van het Marktplein naar de Kerkstraat. De gemeente sluit daarom iedere vrijdag de Kerkstraat af voor gemotoriseerd verkeer. Ook wordt een aantal parkeervakken naast de kerk afgesloten. Door deze verandering is er de komende weken een verkeersregelaar aanwezig.

Wekelijks evalueren

Door het plan van de gemeente is er meer ruimte tussen de verschillende kramen. Zo zorgen we samen voor voldoende afstand en veiligheid op de markt. Het is daarbij van belang dat alle bezoekers en marktkooplieden zich aan de gezondheidsmaatregelen en adviezen houden. Wekelijks wordt de situatie geëvalueerd. Mocht blijken dat het niet werkt, dan kan de situatie weer wijzigen. De gemeente houdt de landelijke ontwikkelingen en maatregelen van de Rijksoverheid goed in de gaten. De regionale noodverordening is hierbij leidend.