21 maart: Internationale dag tegen racisme en discriminatie

16 mrt 2021
logo vizier
De Verenigde Naties heeft 21 maart uitgeroepen tot Internationale dag tegen racisme en discriminatie. Ook inwoners van de gemeente West Betuwe hebben soms te maken met racisme of discriminatie.

Iedereen doet mee
In december 2020 stelde de gemeenteraad de Lokale Inclusie Agenda vast, met de titel ‘Iedereen doet mee’. Wethouder Ton van Maanen: “We willen dat niemand uitgesloten wordt in de maatschappij. Bijvoorbeeld vanwege een beperking of discriminatie om wat voor reden dan ook. Iedereen kan meedoen. Inclusie gaat over iedereen en inclusie is van iedereen. Ik nodig organisaties, ondernemers en verenigingen uit om hiermee aan de slag te gaan. Bewustwording is een eerste stap. Denk je voldoende aan de belangen van elke inwoner, sluit je niemand buiten? Zijn locaties en bijvoorbeeld ook websites goed toegankelijk voor iedereen?” De Lokale Inclusie Agenda wordt dit jaar verder uitgevoerd en concreet gemaakt.

Meld discriminatie
Er is een Meldpunt Discriminatie. Dit meldpunt is er voor iedereen die te maken heeft met discriminatie of racisme. Op haar of zijn werk, school, bij een club of in contact met een instantie. Of het je nu zelf overkomt. Of je het ziet gebeuren bij iemand anders. Het Meldpunt Discriminatie is van Vizier. Het is een onafhankelijk meldpunt waar inwoners en professionals terecht kunnen voor advies, registratie en hulp. Ook anoniem. Elk incident waarbij sprake is van discriminatie, pesten of structurele uitsluiting is belangrijk om te melden. Kijk op www.vizieroost.nl voor meer informatie en het Meldpunt.